Hur vet man att en bil i Stenungsund är skrotad och avregistrerad

En personbil finns kvar i Trafikstyrelsens vägtrafikregister tills man skrota bilen i Stenungsund hos en certifierad skrot. Och bilägaren är ansvarig för bilen tills dess, enligt svenska lagar. Så det mest grundläggande för ägaren är, att bilskrotningen verkligen leder till ett skrotningsintyg, som bilskroten skickar till berörd myndigheten för avregistrering av fordonet. Betrakta att det endast är auktoriserade skrotar, som har tillåtelse från Länsstyrelsen, som kan utfärda dessa papper. Inom en vecka efter inkommet skrotintyg, ihop med registreringsbevis del 2, meddelar Transportstyrelsen en verifikation om avregistrering till bilägaren.

Hur vet man att en bil i Stenungsund är skrotad och avregistrerad

En defekt personbil i Stenungsund hamnar lätt hos fel företag

Men frågeställningen är tyvärr befogad! Inom det här området existerar den organiserade brottsligheten. Lagstridig export av trasiga fordon ger stora inkomster. Precis som transformeringen av den uttjänta bilen till ett acceptabelt fordon, som återgår till våra vägar . De ”lönsamma” aktiviteten ger emellertid mycket större destruktiv inverkan på miljön än en övergiven skrotbil i det gröna. Det är ingen uppsluppen betraktelse, för en fordonsägare, att möta sin gamla bil, som lämnats för bilskrotning och återvinning.

En bilinnehavare i Stenungsund kan säkerställa att bilen blir återvunnen

För att skrota bilen skall fordonsägaren främst välja en bilskrot i Stenungsund eller transportföretag med tillstånd från Transportstyrelsen. Alla berättigade skrotar har ett sådant. För ett transportföretag är det lätt att ta fram detsamma på bolagets hemsida. Där organisationsnumret enkelt kan kontrolleras. Förekommer inget sådan licens, förekommer även risker för falsarier. När en bilägare kör sin bil till någon aktör skall ett intyg erhållas. Pappret visar, att personbilen övertagits på ett juridiskt rätt vis och helt i enlighet med miljöbalkens föreskrifter. Betrakta att detta är ett väldigt viktigt ”papper” tills Transportstyrelsen har validerat avregistrering och bortplockning i bilregistret.